Tips om sneller je rijexamen te halen

Passen is nooit gegarandeerd, maar deze hints kunnen u helpen om het de eerste keer goed te doen

Leren autorijden is geen race of wedstrijd, maar we willen allemaal zo snel mogelijk ons rijbewijs en onze vrijheid behalen.

Tijd, geduld en zelfvertrouwen zijn de sleutel om naar en door de test te gaan, maar hoewel je nooit gegarandeerd slaagt, als je je test sneller moet of wilt doorstaan, zijn er methoden die je kunt gebruiken om je op weg te helpen. Als je de alle verkeersbord kent, dan kun je aan de slag.

We hebben gesproken met het team van Bill Plant Driving School, die deze zeven stappen hebben samengesteld die u kunnen helpen om eerder dan later uw praktische rijexamen te halen.

1. Vraag uw voorlopig rijbewijs vroeg aan

U kunt niet leren autorijden of uw theorie-examen boeken, tenzij u een voorlopig rijbewijs heeft. Dit is iets dat je bij 15 jaar en 9 maanden oud kunt bestellen voor slechts £ 34. Houd je rijlessen niet tegen omdat je de belangrijke eerste stap niet hebt voltooid.

 

2. Ga met een professionele instructeur

Elk gezin heeft zogenaamde ‘rijexperts’ – of dat nu je ouders zijn of een oom of tante. Hoewel ze misschien langer hebben gereden dan je bent geboren, is het waarschijnlijk dat ze slechte gewoonten hebben laten binnensluipen in hun dagelijkse autorijden die ze je kunnen doorgeven. Er is ook de zeer reële mogelijkheid dat een onschuldige rijles met een familielid uiteindelijk een volledige familieruzie veroorzaakt na een te veel stressvolle heuvelstart of verkeerslichtstalletjes.

De sleutel is om een professionele rij-instructeur te krijgen die is opgeleid om u te instrueren op basis van uw leerstijl. Ze hebben niet alleen een modern lesvoertuig dat is uitgerust met dubbele bedieningselementen en de nieuwste technologie in de auto, ze zijn ook opgeleid om uw fouten snel te identificeren, te analyseren en de beste corrigerende maatregelen aan te bevelen – op een proactieve manier.

 

3. Wees voorbereid

Om iets snel door te geven, moet je het goed doen. Wees voorbereid en doe het harde werk en wees bereid om veel tijd te besteden aan de theorie-test. Weet hoe hard met aanhanger je eigenlijk mag gaan enzovoorts. Oefening baart kunst en zolang je doorgaat en niet opgeeft, zul je merken dat al het harde werk loont. Als je om wat voor reden dan ook besluit om een pauze te nemen tussen de lessen, houd er dan rekening mee dat dit je een beetje kan terugbrengen, dus als je het kunt helpen, wees dan consistent en houd je lessen bij.

 

4. Rijd zoveel als je kunt

Het klinkt vanzelfsprekend, maar hoe meer u achter het stuur kruipt, hoe sneller u vertrouwd raakt met alle aspecten van het rijden. Door dit te doen, krijgt u dan het vertrouwen in de auto waardoor u veel eerder kunt passeren. Als het mogelijk is, word je tussen je rijlessen met je instructeur door verzekerd om met je ouders of familie in hun voertuig te rijden. Het demonstreren van aspecten van uw les en autorijden in uw omgeving op routes die u kent, kan ook helpen om meer praktische ervaring op te doen.