Waarom kun je het beste kiezen voor zonnepanelen, en welke tips kunnen we het beste in acht nemen op het internet?

Een goed voorbeeld van de energie-efficiëntie die deze zonnepanelen kunnen bieden, is dat een zonnepaneel met in totaal 36 monokristallijne cellen over het algemeen zo’n 100 tot 130 watt kan produceren. Dit betekent in de praktijk dat als je 1 kw (1000 Watt) wilt halen, je ongeveer 10 van deze panelen nodig hebt. Afhankelijk van de kwaliteit en het merk van het paneel, kan de prijsstelling variëren tussen $3000 en $5000 voor dit plan. Meer weten? Lees dan over vogelwering zonnepanelen op deze site.

Waarom kiezen voor een oplossing bij zonnepanelen?

In tegenstelling tot deze resultaten, zijn technologieën die gebruik maken van polykristallijne cellen nauwelijks in staat om dicht bij de 20 % grens te komen, terwijl dunne-film gebaseerde technologieën nauwelijks ongeveer 15 tot 17 % rendement opleveren.

  • Deze cijfers kunnen de technologische superioriteit van monokristallijne PV-cellen concluderen, maar ze bewijzen niet dat de beste beslissing is om dergelijke panelen te kopen. Het is waar dat je niet zoveel panelen nodig hebt om een algemene output van ongeveer 1 tot 3 kw te bereiken in dit geval, maar het probleem is dat hoe meer monokristallijne zonnepanelen je koopt, hoe groter het prijsverschil wordt.
  • U kunt ook kiezen voor minder energiezuinigheid en een betere prijsstelling om geld te besparen. In dit opzicht zijn polykristallijne cellen veel beter, omdat ze niet zo zwak zijn als dunne-film-gebaseerde technologieën, en iets minder duur zijn dan monokristallijne zonnecellen.

Budgettaire kwesties

Nu denkt iedereen meestal na over budgetkwesties als het gaat om de aankoop of productie van een zonnepaneel. DIY zonnepanelen zijn uiteraard goedkoper, maar de kwaliteitsverschillen kunnen groot zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat u er veel werk aan zult moeten besteden, als u wilt dat uw nieuwe panelen goed presteren.

  • Als u besluit om een zonnepaneel te kopen, aan de andere kant, heb je al de nummers die nodig zijn met betrekking tot hoeveel watt het produceert, en hoe stabiel het is. Met behulp van wat eenvoudige wiskunde kun je dan precies uitrekenen hoeveel van deze apparaten je nodig hebt om je energiedoelstelling te halen.
  • Het grootste probleem hierbij is dat er veel merken zijn die zich richten op het aanbieden van verschillende soorten zonnepanelen op basis van een groot aantal verschillende technologieën. Als gevolg daarvan kan het zijn dat u moeilijk kunt kiezen tussen deze verschillende technologieën en dat u op vele websites moet rondkijken om te weten te komen wat de kopers in het verleden van een bepaald product vinden.
  • De meeste mensen zouden geloven dat ongeveer $ 3000 tot $ 8000 zou genoeg zijn voor een levensvatbare zonnepaneel-array, maar de nummers kunnen verdubbelen, afhankelijk van uw behoeften en de technologie die u wilt gebruiken. Gelukkig beginnen de meeste fabrikanten al betere technologieën te ontwikkelen waarmee mensen efficiëntere zonnepanelen kunnen kopen tegen een aanzienlijk lagere prijs.